Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2012 13:27 - Защо не върви българският бизнес?
Автор: nepoznatkritik Категория: Забавление   
Прочетен: 1619 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди време започнах работа в една компютърна зала, тогава се сблъсках с българската реалност. Още при започването, шефката ми каза че лятото е много слаб сезон и да не очаквам голям процент бонуси.  След няколко дни сам установих причините за слабия сезон. Първо да отбележа, че шефовете минават от там за има няма 20 минути на ден и не проявяват голям интерес към случващото се в залата. Карат чисто нов сравнително не евтин автомобил, няма да се впускам в подробности.

Ако вие сте собственици на даден обект и цял ден при вас се тълпят клиенти и искат даден продукт, който е свършил, как бихте решили проблема?  Дали ще опитате веднага да доставите достатъчно бройки от вървежната стока?

В моя случай става дума за събота и неделя и то по време на сесия – тогава почти няма работещи копирни услуги и всички студенти се засилват към денонощната зала. Само че шефът решил да си търси по-евтина принтерна хартия, докато я намери се наложи да отпратим десетки клиенти. Нека не спирам до тук. Копирът забива на всеки няколко страници, като смачква минимум по 2 страници, отнемайки няколко минути за да бъдат извадени, през това време клиентите се редят на опашка, според вас дали са доволни?

В крайна сметка бракуваните листи се удържат от заплатата ми по цената на продадените.  Вярно е, че Рокфелер е започнал с миене на ябълки, но надали е вложил първите си стабилни капитали в скъпи коли и баровщина. Как е възможно един бизнес да просперира, ако се налага служителите да отпращат клиентите? Как клиентите да разчитат на някого, който ги е отпратил, когато са имали най-голяма нужда?

Случвало ли ви се е да видите някой нов продукт в магазина примерно тунквана вафла, която да ви хареса толкова много че всеки ден да си купувате от нея? А случвало ли ви се е тогава съвсем скоро да установите, че новите ви любими вафли изведнъж са загубили страхотния си вкус? Защо се случва това?

Случва се защото производителят решава, че производството на продукта – в случая на 1 вафла излиза твърде скъпо и той не печели достатъчно, тогава за да намалеят разходите се влошава качеството и той спестява примерно 3%, но тогава, примерно 30% от клиентите спират да купуват разочаровалата ги вече вафла. Веднага тръгват слухове за спад в продажбите, съкращения и фалити… Започват и големите оправдания: кризата, лошите пазарни условия…

В нормалните страни, използват една фраза „ клиентът винаги е прав”. Печалбата там се получава от голямо количество на продажбите, а за целта трябва да има достатъчен брой клиенти, готови ежедневно да купуват дадения продукт. 




Гласувай:
2



1. анонимен - Интересный форум для женщин
24.10.2012 17:58
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=1202">ссылка</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nepoznatkritik
Категория: Забавление
Прочетен: 45115
Постинги: 2
Коментари: 4
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930